Geschiedenis

Het woord ‘granaat ’is afkomstig van het Latijnse ‘granatum’, dat granaatappel betekent. De vorm en kleur van deze steen lijkt veel op die van een granaatappelzaad.

De granaat is een van de hardste edelstenen, omdat ze diep in de aarde gevormd worden, vaak in de binnenste aardmantel.

De oudste grafvondsten van sieraden met granaat zijn 3500 jaar oud en stammen uit het Oude Egypte. Zij beschouwden het als bloed van Isis, godin van vruchtbaarheid, leven en dood. De romeinen versierden hun zwaarden hiermee. Sinds de oudheid gelooft men dat er heilige granaten bestaan. Ze zouden zichzelf van binnenuit licht geven. In de Indiase mythologie ziet men de granaat als het ‘Kundalini vuur’, het vuur van de eeuwige verandering. De duitse keizer Otto bezat een kroon met destijds beroemdste granaat en werd ‘de wijze’ genoemd.

Helende werking

Door een ketting of een hanger van granaat op de huid te dragen versterkt hij het geheugen.

De granaat geeft levenskracht, vooral bij lichamelijke verzwakking en futloosheid. In situaties van lang twijfelen helpt hij om daadkrachtig op te treden en de wil te versterken. Hij geeft zelfvertrouwen en maakt verhoogd de weerbaarheid.

Ook bij lichamelijke klachten zoals ontstekingen helpt deze steen. Hij versterkt het immuunsysteem. Maar hij is ook zeer geschikt voor herstel bij ziekte en bij schaafwonden. De granaat verlicht menstruatiepijnen en stimuleert de nieren en bijnieren.

Bij mensen met bloedarmoede kan het zijn dat er onvoldoende hemoglobine aangemaakt wordt. Dit zorgt voor het transport van zuurstof en koolstofdioxide, dat door de rode bloedcellen vervoerd wordt. Voor de opbouw van hemoglobine is ijzer nodig. De granaat helpt de rode bloedcellen te activeren.

De granaat is niet geschikt voor kinderen (te krachtig) of mensen die veel boosheid of drift in zich hebben.

Behandeling van de steen

Om de steen te ontladen kan deze om de twee weken onder koud stromend water gelegd worden. Opladen kan door de steen in het zonlicht te leggen of op een bergkristal te plaatsen.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel