Iedere maand lichten we een geboortesteen uit die bij de huidige maand past. Geboortestenen horen bij de maand waarin je geboren bent of bij je sterrenbeeld.

Aquamarijn is de steen van de maand februari en het sterrenbeeld Waterman. De kleur kan variëren van groenblauw tot blauw.

Geschiedenis

Het eerst bekende  gebruik ervan stamt uit Griekenland tussen 300 en 500 voor Christus. De Grieken en de Romeinen zagen in de Aquamarijn een symbool van helderheid, zuiverheid en huwelijkstrouw. Volgens mythen zou de Aquamarijn de schat van de zeemeerminnen zijn. Zeevaarders hadden het bij als talisman om hen op reis te beschermen. In de middeleeuwen werd Aquamarijn gebruikt tegen oog- en keelklachten.

Helende werking

Zijn belangrijkste kracht is de kalmerende en verkoelende werking. Voor zowel geest als lichaam. Het is zeer gunstig om te gebruiken bij stress, emotie en woede. Vooral goed voor het keelgebied, hij bevordert de communicatie. De steen helpt met het uiten van emoties en is ook steunend bij mensen die veel praten of zingen.

Aquamarijn gaat allergieën en infecties tegen. In het bijzonder keelontsteking en keelpijn. Het heeft een positieve werking op hooikoorts en aandoeningen aan de schildklier. Ook werkt het verlichtend bij eczeem, netelroos en psoriasis.

Behandeling van de steen

Aquamarijn kan door te veel zonlicht verkleuren. All Stones raad dan aan om deze edelsteen te reinigen met Seleniet.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel