Iedere maand lichten we een van de geboortestenen uit die bij de huidige maand of bij het sterrenbeeld past. Carneool hoort bij het sterrenbeeld Ram.

De Carneool heeft een mooie warme glans als hij geslepen en gepolijst is en wordt daarom vaak in sieraden verwerkt. De kleur varieert van licht oranje tot donkerrood en zelfs bijna bruin. De kleur wordt met name veroorzaakt door hematiet (ijzeroxide) dat in deze mineraal voorkomt.

Geschiedenis

Sinds het begin van onze tijdrekening wordt de Carneool gebruikt voor de vervaardiging van zegelstenen en sieraden.

De steen is aangetroffen in graven in Egypte, wat aangeeft dat hij als bescherming voor overledenen heeft gediend.
Opmerkelijk is de duurzaamheid van carneool. Sculpturen en ringen die in de Griekse en Romeinse tijd zijn gemaakt hebben hun kleur en glans nog altijd behouden.

De Carneool wordt op veel plekken in de wereld gevonden, waarbij de mooiste exemplaren in Uruguay, Brazilië en India worden gevonden.

Helende werking

Deze steen heeft aardende, activerende en vitaliserende eigenschappen. Zij werkt opbeuren, motiverend en geeft zelfvertrouwen. Ook biedt zij bescherming tegen negatieve emoties van andere mensen. In vroeger tijden meende men dat de carneool de drager moed in de strijd gaf.

Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.

Het is een goede steen om te dragen bij een te lage bloeddruk. Ook kan zij klachten bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen verminderen.

Behandeling van de steen

De carneool is een kwarts en kan gereinigd worden door haar onder stromend water te houden. Leg haar na reiniging in de zon om weer op te laden. Uiteraard kan deze steen ook geladen worden door deze bij een Seleniet of Bergkristal te leggen

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2024 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel