Iedere maand lichten we een geboortesteen uit die bij de huidige maand of bij je sterrenbeeld past. Amethist hoort bij het sterrenbeeld Vissen.

Geschiedenis

Amethist is misschien wel de bekendste halfedelsteen. De kleur varieert van licht- tot dieppaars. Vaak komen de donkere amethisten uit Uruguay en de lichtere uit Brazilië. De steen krijgt zijn paarse kleur o.a. van de combinatie van ijzer en aluminium dat het bevat.

 Al in 25.000 voor Christus werd er in het oude Egypte kralen en amuletten van gemaakt. In de Griekse en Romeinse samenleving werd het beschouwd als een steen van koningen. De naam is afkomstig van een Grieks woord dat ‘niet dronken’ betekent. De Grieken geloofden dat amethist dronkenschap voorkwam als men wijn uit een van amethist vervraadigde beker zou drinken.

Helende werking

De Amethist helpt bij het vinden van evenwicht tussen geest en lichaam. Het is geschikt om alles wat gespannen is te ontspannen. Het is de beste steen bij spanningshoofdpijn en helpt goed bij verstrooidheid na overbelasting van de geest.

Amethist kan heel goed neergezet worden in vertrekken waar rust gewenst is. Het zuivert de omgeving. En is daarom zeer geschikt als ondersteuning bij meditatie. Ook bevordert de Amethist de nachtrust.

Samen met de rozenkwarts en bergkristal wordt een harmonische sfeer gecreëerd. Ze vormen de zogenaamde gouden driehoek.

Behandeling van de steen

Amethist is zeer gevoelig voor zonlicht en kan hierdoor verkleuren. All Stones raad dan aan om deze edelsteen te reinigen met Seleniet.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel