Iedere maand lichten we een van de geboortestenen uit die bij de huidige maand of bij het sterrenbeeld past. De Smaragd hoort bij het sterrenbeeld Stier.

De edelesteen Smaragd is de groenste heldere edelsteen op aarde, en over de jaren heen fel begeerd. De naam stamt af van het Griekse smaragdos, wat groene steen betekent. Smaragd bestaat ook als halfedelsteen.

Geschiedenis

De vroegste delving van Smaragd vond in Egypte zo’n 3.500 jaar geleden plaats en was zeer populair bij de Farao’s. Deze steen is regelmatig in de tombe van mummies teruggevonden.

In het oude Rome werd de steen beschouwd als symbool van vruchtbaarheid en werd het verbonden aan de godin Venus.

De fraaiste exemplaren komen uit Colombia. De mijnen daar werden al door indianen geëxploiteerd. De inheemse leiders droegen de edelstenen. De spanjaarden vonden ze prachtig en zo begon de handel naar Europa. De grootste smaragd ter wereld is in Colombia gevonden, deze woog 7.025 karaat (1,4 kilo).                                                                                                                                                                               

Helende werking

Smaragd bevordert lichamelijke en geestelijke groei. Ook brengt zij harmonie in relaties en persoonlijke evenwicht omdat het een steen van het hart is. De steen heeft een goede werking op de ogen en het gezichtsvermogen en het hart. Ook heeft het een positieve werking op de lever, diabetes en epilepsie.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2024 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel