De Toermalijn is een van de edelstenen die bij het sterrenbeeld Weegschaal hoort.

De zwarte toermalijn is een zeer bekende steen. Vooral omdat deze tegen straling van mobiele telefoons, tablets, laptops, beeldschermen en tv’s werkt. Elektromagnetische straling wordt ontladen en omgezet in positieve energie.

Maar wat minder bekend is is dat de toermalijn in heel veel kleuren bestaat. Het is zelfs de edelsteen die in de meest verschillende kleuren voorkomt.

De gekleurde toermalijn is meestal te vinden als sieraad. Vooral de watermeloentoermalijn (groen-roze) is zeer gewild. Helaas betekent dit wel dat de gekleurde varianten zeer prijzig zijn.

Geschiedenis.

Het waren de Nederlandse zeelui die de toermalijn in de 18e eeuw in Europa bekend maakte. Zij namen ze mee uit Sri Lanka. Sindsdien is deze veelzijdige edelsteen enorm in populariteit toegenomen.

Waarschijnlijk heeft de steen zijn naam aan onze landgenoten te danken. Toermalijn is afgeleid van het Singalese woord ‘Turmali’. Dit betekent steen met veel kleuren.

Beschermende en helende werking.

Om elektromagnetische straling tegen te gaan kun je stukjes toermalijn het beste bij de apparatuur plaatsen. En je kan een stukje bij je dragen om de straling van tablets en telefoons tegen te gaan. Er zijn ook armbandjes van toermalijn verkrijgbaar.

De toermalijn biedt ook bescherming tegen andere negatieve energieën en invloeden. Het doet de spanningen die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld mensen in je omgeving ontladen. En zorgt ook voor ontspanning van de zenuwen.

De zwarte toermalijn is de sterkst aardende steen van alle kleuren van deze steensoort. Het bevordert dan ook de concentratie en helpt je in je kracht te staan.

Het heeft een positieve werking op het immunsysteem en beschermt tegen toxinen.

Vanwege zijn sterke werking adviseren wij om deze steen niet te lang te dragen.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2024 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel