Steen van de maand: Maansteen, de steen van de vruchtbaarheid, hoort bij Kreeft.

Maansteen is populair vanwege zijn mooie maanachtige gloed en heeft zijn naam hier aan te danken. De steen is sterk verbonden met vrouwelijkheid.

 De Grieken noemden de steen Aphroselene in ere van de godin Aphrodite van de liefde en Selene van de maan. Hij wordt sterk in verband gebracht met de liefde.

Maansteen komt in allerlei tinten voor, waaronder roomwit, perzik-roze, geel, blauw en groen.

Geschiedenis

Maansteen werd in India aanbeden als symbool voor het derde oog. Tegenwoordig wordt daar de steen vaak gegeven als huwelijkscadeau. Het zou liefde, geluk, kinderen en voorspoed bezorgen. Bij de Grieken en Romeinen werd het gebruikt als heel- en beschermsteen. Onder andere tegen onvruchtbaarheid.

Tijdens de middeleeuwen keek men in de steen om toekomstige voorspellingen in dromen waar te kunnen nemen. In het midden oosten dragen vrouwen al eeuwen Maansteen om de vruchtbaarheid en liefde te stimuleren.

Over de eeuwen heen wordt Maansteen veelal als sieraad verwerkt in ringen, kettingen en armbanden. Vooral in de Art Nouveau periode (1890 – 1914) bereikte de populariteit er van zijn hoogtepunt. Vandaag de dag is de steen nog steeds geliefd als sieraad. Ook wordt de steen door verschillende culturen in kleren genaaid zodat het dragen er van het voorspoed en geluk zal bevorderen.

Werking

Bevordert de intuïtie en vergroot het hartchakra. Zo helpt het met het stimuleren van de liefde voor de medemens.

Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Het heeft een positief effect op de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Maansteen stimuleert de vruchtbaarheid. Het werkt verzachtend bij (pre)menstruale klachten en bij klachten na de bevalling. De steen bevordert de evenwicht in het hormonale stelsel tijdens en na de overgang.

Behandeling van de steen

Ontladen van Maansteen kan door deze regelmatig onder warm stromend water te houden. Het opladen kan bijvoorbeeld door de steen een nacht in het maanlicht te leggen.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel