Geschiedenis

Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord krystallos, wat ijs betekent. Het heeft zijn naam te danken aan de oude Grieken en Romeinen. Zij geloofden dat bergkristal eeuwig bevroren water was.

De volkeren uit het Oosten beschouwden bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken al eeuwen bergkristal om wonden te behandelen.

Romeinse keizers, zoals Caligula, dronken wijn uit bekers die van bergkristal gemaakt waren. Zij geloofden dat bergkristal de werking van vergiftiging tegen zou neutraliseren. In de middeleeuwen dacht men dat glazen van bergkristal zouden verkleuren of breken als zij met gif in aanraking zou komen.

De keuze van bergkristal als drinkglas of als deel van middeleeuwse sieraden kan worden toegeschreven aan het geloof dat deze kristallen zouden breken of verkleuren wanneer zij met gif in aanraking kwamen. Zo werd de keten een amulet dat de koning beschermde.

De mooiste kristallen komen uit Brazilie, Kenia en Madagaskar. Iriserend kwarts uit India en Myanmar is een zeldzamer voorkomende variant.

Sommige indianenstammen gaven een bergkristal mee aan de overledenen in hun graf. Dit was om de ziel naar het licht te brengen.

Werking

Bergkristal versterkt de werking van andere stenen en kan dus prima samen met andere stenen gedragen worden.

Het geeft energie en stimuleert de concentratie, helder denken en inspiratie, ook in moeilijke situaties.

Bergkristal is een goede helper om je weer in balans te brengen. Zowel geestelijk als lichamelijk bij duizeligheid of concentratiestoornissen.

Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans.

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Omdat het zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking.

De steen werkt zuiverend, vitaliserend en verkoelend. Ook heeft het een pijnstillende en koortsverlagende werking en stimuleert deze kristal het immuunsysteem. Het stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Bij een bergkristal punt stroomt de energie naar de punt toe. Let wel dat bij het dragen van een hanger de energie naar beneden stroomt, naar het lichaam en niet naar het hoofd. Bij lichamelijke klachten is dit prima, echter bij behoefte bij  ondersteuning van de geest zal de energie niet in de juiste richting gaan. Bij dubbeleinders stroomt de energie beide richtingen uit.

Omdat Bergkristal een zeer krachtige steen is, is deze meestal niet geschikt voor kinderen.

Behandeling

De Bergkristal is een goede gebruikt worden om andere stenen op te laden. De kristal kan het beste bij maanlicht en liefst bij volle maan gezuiverd worden.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel