Edelstenen spelen al duizenden jaren een belangrijke rol in het leven van de mens. Ze werden toen al vaak als sieraad gedragen. Er zijn stenen gevonden in Babylonië, Assyrië, Egypte en China die gedateerd zijn van ver voor de Oude Culturen.

De Grieken en Romeinen maakten veel kunst van edelstenen en marmer.

In Egypte werden veel sieraden gedragen zoals de Lapis lazuli en Malachiet. De Malachiet werd ook verpulverd en als oogschaduw gebruikt.

Mineralen werden ook verpulverd om als verf te gebruiken. Azuriet (blauw) werd bijvoorbeeld door Egyptenaren, Romeinen en Chinezen (1368-1644) gebruikt als pigment in muurschilderingen. In Europa gebruikten schilders tussen de 15e en 17e eeuw Azuriet en andere pigmenten van stenen voor hun schilderkunsten.

Azuriet werd zelfs door Rembrandt gebruikt in zijn schilderijen.

Edelstenen werden tot  ongeveer de 18de eeuw veelvuldig gebruikt voor de genezing.  Artsen schreven  recepten uit voor medicijnen waar bijvoorbeeld verpulverde parels, saffier of malachiet in waren verwerkt.

De Turkoois was en is sterk verbonden met de indiaanse cultuur. De Navajo indianen noemden het de ‘Gevallen Hemelsteen’. De kleuren van de steen representeerden de kleuren van de hemel en aarde.​

Sommige stammen gebruikten het als beschermsteen, anderen voor helende doeleinden. Hij werd veelal als sieraad gedragen of in kleding verwerkt.

Vandaag de dag maken de Indianen nog steeds sieraden met Turkoois die over de hele wereld gedragen worden.

 

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel