Steen van de maand: Rode Jaspis, hoort bij het sterrenbeeld Maagd

Jaspis geeft daadkracht en strijdlust. Het helpt je om ideeën om te zetten naar actie. Als je een groot project moet ondernemen of je hebt een hele drukke periode, kan deze steen je helpen om het aan te pakken.

De naam Jaspis heeft zijn oorsprong uit het Grieks, wat gevlekte steen betekent. De Jaspis krijgt zijn verschillende patronen doordat er voor een deel ander gesteente doorheen gemengd is. Het is een wereldsteen, want Jaspis komt over de hele aarde voor.

Geschiedenis

Uit de stenentijdperk zijn sieraden, gebruiksvoorwerpen en zelfs wapens van gevonden.

In de oudheid was de Jaspis de moeder van alle edelstenen en werd ook in de bijbel benoemd. Vanwege zijn mooie kleuren en patronen werd het door zowel de Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikt voor de kunst. Er werden onder andere ornamenten, portretten en amuletten van gemaakt.

In Egypte werd deze edelsteen gebruikt tegen enge ziektes en om heksen en demonen te weren.

In de Middeleeuwen was de Jaspis een echte mannensteen. De mensen brachten het in verbintenis met Mars, de Oud Romeinse oorlogsgod. Het gaf hen kracht en moed.

Werking

Naast de daadkrachtige en strijdlustige werkingen van de Jaspis, heeft het ook een aardende werking. Het helpt je om met beide benen stevig aan de grond te staan en in het hier en nu te zijn. Vastberadenheid hoort als kenmerk ook bij de rode Jaspis.

Voor het lichaam heeft de steen een ondersteunende functie. Door zijn warmte stimuleert het de bloedsomloop. De Jaspis helpt bij nier- en leverklachten en bij blaasontsteking. Het is ook goed voor de spijsvertering en helpt blokkades in de darmen oplossen doordat de dikke darm wordt gestimuleerd. Ook helpt de rode Jaspis aambeien te verminderen en de geslachtsorganen te stimuleren.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel