Tegenwoordig worden er per jaar ongeveer 150 meldingen gemaakt van nieuwe graancirkels. Er zijn vanaf de 16e eeuw meldingen van graancirkels geregistreerd. Er werd toen niet zoveel aandacht aan gegeven omdat ze een eenvoudige ronde vorm hadden met een doorsnee van ongeveer 20 meter.

Vanaf de tachtiger jaren werden de verschijningen wat groter en ook mooier. Eerst met meerdere cirkels en toen werden de patronen steeds ingewikkelder. In 2002 verscheen in juli bij Stonehenge deze cirkel (links). Het is een van de grootste die ooit ontdekt is, meer dan 200 meter lang.  Hij paste precies tussen drie prehistorische begraafplaatsen in. Dat is heel knap uitgemeten!

Deze (rechts) verscheen in Wiltshire op 10 augustus 2018. Je kunt goed zien hoe groot de formatie is. In de middelste cirkel zit een groepje mensen. Deze is ongeveer 100 meter in lengte, zo groot als een voetbalveld.

Sindsdien verschijnen er heel veel verschillende cirkels, soms vierkant, spiralen en zelfs 3D vormen en portretten. Hoe ze ook zijn ontstaan, het is een adembenemend staaltje kunst wat is ontstaan.

De formatie links verscheen in juli 2001 en bezoekers beweerden dat er klaprozen ongeroerd nog overeind stonden tussen de platte graanstengels. Ze noemen de cirkel de "Cosmic Angel".

Op zich is het opmerkelijk dat ze qua ontwerp over de afgelopen 20 jaar mooier zijn geworden. Zijn er nieuwe technieken gebruikt door mensen die dit mogelijk hebben gemaakt? Willen buitenaardse wezens steeds meer onze aandacht?

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel