Ze komen overal ter wereld voor. Er zijn over de jaren heen ongeveer 7000 formaties ontdekt en dat in meer dan 60 landen.

Maar de meeste, zo’n 80% van alle graancirkels, komen voor in de buurt van de stenencirkels van Stonehenge en Avebury in de provincie Wiltshire in het zuid-westen van Engeland. En dan vooral in de buurt van de grote stenencirkel van Avebury. Deze is veel ouder dan Stonehenge en is de grootste te wereld, wel bijna 1 kilometer breed!

Ook staat hier de grootste heuvel die door mensen is gemaakt, maar liefst 20 meter hoog, genaamd Silbury Hill (zie foto links). Deze heuvel is maar liefst 5000 jaar oud. Wij weten nog steeds niet waarvoor de heuvel diende en waarom hij werd gebouwd.

Dit zijn onopgeloste vragen, net zoals de vraag waarom er juist in dit gebied zoveel cirkels verschijnen. Ben je al nieuwsgierig geworden?

De formatie in de foto werd "Maya hoofdtooi" genoemd naar de gelijkenis met de hoofdkleding die Maya's droegen tijdens de ceremonies.

Ook in Nederland komen ze voor. De meeste verschijnen in Noord Brabant. In 1996 werden er 95 gespot, vandaag komen er ongeveer 20 per jaar voor. Als je dus een graan formatie wil gaan bekijken dan kan dat dus gewoon in eigen land.

Bij ons zijn ze simpel van vorm, meestal rond. Vreemd eigenlijk dat er zo’n groot verschil is met de cirkels die in Engeland, Amerika en Duitsland verschijnen. In deze landen zijn ze vaak veel groter en indrukwekkender van vorm.

De formatie rechts in de foto verscheen op 9 september 2017 in Bosschenhoofd, Noord Brabant.

Waarom er zo’n groot verschil in de verschijningen is, kan men geen reden voor geven. Zijn ze door mensen gemaakt en hebben ze in Nederland niet de technieken en apparatuur om uitgebreide te maken?

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2024 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel