In 1991 melden het duo Doug Bower and Dave Chorley zich bij de media. Zij claimden dat zij vanaf 1978 tot 1987 alle graancirkels hebben gemaakt. Ze gebruikten planken hout, touw en droegen en petje met daaraan een koord die hun hielpen om in rechte lijnen te lopen. Als bewijs nodigden zij een aantal journalisten uit en maakten voor hun ogen een graancirkel. Nadat deze was gemaakt werd een expert op gebied van authentieke paranormale graancirkels (Pat Delgado) anoniem uitgenodigd om de cirkel te beoordelen. Deze bekeek de cirkel en concludeerde dat deze authentiek was. Waarop hem werd verteld dat deze door de twee heren was gemaakt. Zij claimden 200 cirkels tussen 1978 en 1991 te hebben gemaakt. Echter zijn er 1.200 in die periode verschenen. Wie heeft die 1.000 anderen gemaakt? Dat is niet duidelijk.

Vervolgens heeft hun onthullingen veel mensen geinspireerd om na 1991 graancirkels te maken. Ze verschijnen tegenwoordig over heel de wereld. Circlemakers is een voorbeeld hiervan. Zij zijn kunstenaars en maken cirkels ook voor commerciele doeleinden, in opdracht voor klanten.

http://www.circlemakers.org/perpetrators.html

Tegenwoordig zijn er meer hulpmiddelen om cirkels te maken. Natuurkundigen beweren dat de meest complexe formaties gemaakt kunnen worden met behulp van GPS apparatuur en lasers.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel