Wereldnieuws in 1996 bij Oliver’s Castle, Devizes

In 1996 werd een video opname van een ufo verschijning in een granenveld waarbij er daadwerkelijk tegelijkertijd een granencirkel op camera verscheen. Deze film werd wereldnieuws. Het bewijs was eindelijk geleverd dacht men. Maar toen vonden er een aaneenschakeling van vreemde en tegenstrijdige gebeurtenissen plaats, dat een aantal jaren spande.

Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=KWqEwjU9u4I

Het verhaal zou als volgt zijn gegaan. Een zekere John Weyleigh nam contact op met Freddy Silva en Jane Ross, onderzoekers van graancirkels. Hij claimde een ufo verschijning bij een granencirkel op camera te hebben gefilmd. Een afspraak werd gemaakt en tot Freddy’s and Jane’s verbazing kon hij de bijzondere beelden waarnemen. Jane adviseerde John om een kopie van de film te maken en het origineel veilig te bewaren zodat het niet kon beschadigen (films werden op tape opgeslagen in die tijd, dit was voor de tijdperk van mobiele telefoons en tablets). Dat zou John doen. Zij wildne graag een kopie van het filmpje hebben. Ze wilden ook een collega onderzoeker Colin Andrews betrekken en wisselden telefoonnummers uit om op korte een nieuwe afspraak te maken. Echter was John daarna onbereikbaar en duurde het een week voordat ze weer bij elkaar kwamen.

Tijdens de tweede afspraak werd het filmpje opnieuw afgespeeld. Echter was het een ander filmpje claimden Freddy en Jane. Nu was er in het begin van de film helemaal geen granencirkel te zien maar verscheen deze wonderbaarlijk terwijl de lichtbollen rondvlogen.

Ze kregen een kopie van de film mee die ze later door verschillende instanties lieten onderzoeken of het echt was. Uit diverse onderzoeken heeft nog niemand kunnen bevestigen of het echt was of dat het door een software programma is veranderd.

Maar toen ze weer contact wilden opnemen met John was deze spoorloos en hebben ze hem nooit meer kunnen berijken.

Ze hebben hem via een detective geprobeerd te traceren maar ze hebben hem niet gevonden. Wel een zekere John met een andere achternaam die vlakbij woonde in de stad Bath en in een filmstudio werkte.

Er wordt op het internet beweerd dat deze John uit Bath voor de rechter moest voorkomen en dat hij op film heft toegegeven dat de film nep was. Echter is de film nooit in het openbaar verschenen, het bewijs is er hier dus ook niet van. En hier komt bij, waarom moet iemand voor de rechter verschijnen over een filmpje die gemaakt is. Of veranderd is. Dit lijkt ons geen strafbaar feit. Zo zou je veel mensen voor de rechter kunnen slepen die nepfilmpjes op youtube zetten toch?

En waarom is er geen foto van deze John X op het internet geplaatst? Dan zou hij door o.a. de drie onderzoekers die hem hebben ontmoet herkend kunnen worden.

Sommige beweren de cirkel die op de video te zien is van dichtbij te hebben bekeken en hebben gezegd dat de kwaliteit zo slecht was dat die door mensen is gemaakt.

Kortom, een hele vreemde gang van zaken vanwaar je je afvraagt wie nu wat te verbergen heeft. En waarom al die poespas…

En waren de lichtbollen dan wel authentiek? Want die kwamen in beide ontmoetingen in het filmpje voor. Hier wordt nergens over gesproken.

Winkel hartje 's-Hertogenbosch

All&Right (All Stones)

Lange Putstraat 14

5211 KN 's-Hertogenbosch

www.allandright.nl

© 2014 - 2023 All Stones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel